dessertmastarna

Direktlänk till inlägg 11 april 2013

special vetebullar

Av dessertmastarna - 11 april 2013 14:19

TIPS! vetebröd och skorpor hör till det vanligaste kaffebrödet det kan vara bra att veta att en vetedeg kan klara sig med bara en jäsning men degen blir mycket bättre och lättare att hantera om man låter den jäsa ordentligt först i degbunken och sedan på plåten lite keso i vardags bullarna gör dem extraproteinrika och speciellt bra till barnens eftermidagsmål. 

fyllning med mandel:mandelmassa150g,

margarin eller smör50g,

PENSLING OCH GARNERING:

ägg,                              

pärlsocker,hackad sötmandel,

 så här gör du: smält matfettet.

tillsätt alltsammans till fingervärme

ca 37`c. smula ner jästen i en degbunke.

tillsätt lite av degspadet, salt, socker,

nystötta kardemummakärnor och drygt 2/3

av mjölet arbeta degen blank och smidigt

tillsätt mer av mjölet men spar lite till 

utkavling. degen är färdigarbetad när den släpper

degbunkens kanter. strölite mjöl över degen.

täck sedan degbunken med en liten handduk som

räcker över hela. låt degen jäsa på dagfri plats

till dubbel storlek arbeta sedan samman degen

några minuter i degbunken. ta upp degen på lätt

mjölat bakbord knåda den med resten av mjölet

den är färdig när den släpper bakbord och händer

baka ut degen till släta, runda eller fyllda bullar

lägg bullarna på smorda plåtar eller bakplåtspapper

jäs dem under bakduk till dubbel storlek pensla med

uppvispat egg, garnera eventuellt med pärlsocker och mandel

grädda bullarna mitt i ugnen i 250`c, 5-10minuter låt dem

kallna under handduk sen njut av smaken!

m tid:l½-2tim          36-40 st

margarin eller smör     100g

mjölk                       5 dl

jäst                         50g

salt                          ½ tsk

socker                       1-1½dl

kardemumma               1 tsk

vetemjöl ca 1,3liter

 

FYLLNING MED ÄPPLE OCH KANEL:

margarin eller smör     50g

äpple                      2 st

malen kanel             1 tsk

 

FYLLNING MED KANELSMÖR:

margarin eller smör       50g

socker                       1 dl

malen kanel                2 tsk

   

 

           

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av dessertmastarna - 7 mars 2014 14:23

KOKOS TÅRTA MED MELON OCH STRÖSSEL. ingredienser   150g smör 2dl strösocker 1,5 msk vaniljsocker 4,5 msk kakao/oboy 3,5dl havregryn kokos/strössel eller pärlsocker   gör så här: rör smör och socker till en jämn smet, använd gärn...

Av dessertmastarna - 6 december 2013 18:41

snart är det jul och vi kommer lägga ut lite tips på olika saker som man kan göra till julafton. tex knäck julklubbor mm. ha en trevlig jul önskar dessertmastarna.   ...

Av dessertmastarna - 16 juli 2013 17:56

gör så här:   köp eller plocka vinbär. lägg dom i en burk. mosa vinbärna. häll på 3msk socker. blanda ihop sockret och saften. ställ sedan in den ikylskåpet i 30min. sedan är det bara och smaka. det kommer en film sedan också.    ...

Av dessertmastarna - 6 juli 2013 10:37

hej! vi har inte gjort något inlägg på länge men snart ska vi börja igen. ha en Trevlig Hälg Önskar dessertmastarna....

Av dessertmastarna - 4 maj 2013 21:30

ca 25 st smaksätt degen med 1-2 msk konjak och trilla ut den till smala längder lägg dem två o två om varandra  Skär av 10 cm långa bitar forma dem till ringar lägg dem på bakplåtspapper eller smord plåt grädda dem se s 548 när dom är klara låt svaln...

Presentation


hej o välkommen till vår blogg här lär du dig bara skojig matlagning!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

rösta på skojiga saker vi kan göra
 choklad sås med köttbullar
 hemma gjord glass med peppar
 kanelbulle med ketshup
 äckelpäckel bakningar
 banan och choklad gryta
 äpple med kola och choklad sås

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards